Halen of brengen

Ik was een vrij succesvolle DJ, voor vrienden… Nee daar doe ik mezelf te kort mee. Ik draaide in grote clubs met bekende DJ’s en mijn muziek werd gedraaid op radio 538 en SlamFM! Dus ik kwam wel een eindje. Maar wat maakte nou dat Hardwell en Tiësto wel bekend zijn geworden en ik niet? Wat maakt iemand succesvol en wat niet?

Abracadabra

Vanavond zat ik hier op een terras over te filosoferen met iemand die onderweg is om zichzelf helemaal te vinden en net zoals ik over dit soort dingen nadenkt. Het verschil zit hem er volgens mij in dat de succesvolle mensen, in welk beroep of welke situatie dan ook, iets komen brengen in plaats van halen. Zij zijn in staat om eerst te bedenken wat ze willen brengen of geven aan anderen. Vanuit daar ontstaat pas het product. En als dat product dan af is en helemaal is gegeven dan krijgen zij automatisch ook wat terug. Ze hoeven dat dus zelf niet op te halen, maar ze krijgen het doordat zij zelf iets geven. Dit klinkt wellicht nog als abracadabra, ik zal je uit proberen te leggen hoe ik het zie.

Vriendschap

Stel je hebt een vriendin en zij heeft altijd alleen maar problemen of hulp nodig. En jij helpt haar natuurlijk, want ze is een vriendin. En keer op keer blijft zij maar om hulp vragen en geef jij haar dus alles. Je zal nu wel denken dat jij dan dus degene bent die geeft, dat klopt ook, in het begin wel. Dus in het begin vind jij het ook niet erg, want jij geeft en dat voelt goed. Maar op een gegeven moment begint dit te knagen bij je, want behoor jij zelf ook niet iets terug te krijgen als je zoveel geeft en zij zoveel haalt? Vanaf het moment dat je dat denkt dan verwacht je dus ook iets terug van haar en ben jij dus ook iets aan het halen. Die vriendschap gaat kapot. Want degene met de problemen die haalt hulp bij jou en jij haalt vriendschap in ruil voor je hulp bij haar. En de vriendschap loopt leeg, de energie is eruit…

De sleutel

Zo zie je dat alleen maar halen niet werkt. Geven zonder iets terug te verwachten is de sleutel voor het succes en geluk. Vanaf het moment dat je je dat gaat beseffen zullen dingen duidelijk worden voor je. Hoe bepaalde vriendschappen in elkaar steken op dit moment. Maar dit geldt net zo goed voor je passie, je werk, je sport. Als je alleen maar iets komt halen gaat het niet werken. Je moet juist iets komen brengen, en wat je dan zelf nodig hebt krijg je van iemand anders, of jezelf, die jou iets geeft. Zo simpel werkt het. want als je iets geeft of brengt, dan pas zal je zelf iets krijgen en een gelukkiger mens worden.

Geef vanuit je hart

Dus denk bij jezelf eens na in welke situaties jij echt iets geeft, vanuit jezelf, vanuit je hart. Onbaatzuchtig, zonder iets terug te willen. Die situaties zijn belangrijk voor je en zullen je succesvol maken. De situaties waarin je iets vraagt, iets haalt… Dat zijn de situaties die je het beste kan veranderen. Wees creatief! Veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen