Passief inkomen bestaat niet; dit helpt je!
07 september 2021 
in Geld

Passief inkomen bestaat niet; dit helpt je!

Passief inkomen; je moet er iets voor doen, of gedaan hebben, om geld te genereren. Het probleem met de zoektocht naar passief inkomen is het volgende; Je moet geld genereren en daar moet je wat voor doen. Terwijl je focus bij een passief inkomen juist ligt op minder, weinig of zelfs helemaal niets doen. Dus je mindset brengt je steeds verder van je doel af.

Passief inkomen; waar doe je het voor?

De eerste vraag die rijst bij een passief inkomen is waar je dat voor doet? Doe je het voor rust, vrijheid, (veel) geld, of iets anders? Ben je je ervan bewust dat rust en vrijheid een gevoel is? Als je nu onrust ervaart, zal je dat met meer geld en tijd niet oplossen. Onrust is iets wat in jezelf zit.

Overigens vind ik (veel) geld verdienen op een slimme manier een fantastisch idee! Als je passief inkomen zo ziet dat je eerst iets bouwt en dat daarna middels een automatisch systeem verkoopt dan werkt dat top!

Passief inkomen bestaat wel

Nadat je er iets voor hebt gedaan kun je eventueel wel spreken van een passief inkomen. Denk aan het maken van een online programma, of een affiliate website met een hoge Google ranking. Of als je meer geld hebt kun je dat investeren in vastgoed en daar rendement uit halen. Op die manier bestaat een passief inkomen dus wel.

Daar moet je echter eerst iets voor doen.

De weg naar een passief inkomen

Je moet eerst geld creëren om te investeren op zo’n manier dat je vanuit daar een passief inkomen kunt genereren. Dat geld genereer je door de inzet van middelen. Dat middel kan heel goed je bedrijf zijn. En in dat bedrijf moet je energie steken. Je moet er voor werken.

Moet je dan tachtig uur in de week gaan werken? Ligt aan je droom, maar het is niet nodig. Een slimme ondernemer bedenkt een oplossing voor een probleem wat mensen hebben. En die ondernemer verkoopt de oplossing voor geld. Verkoop het aan veel mensen voor weinig geld, of aan weinig mensen voor veel geld. Handig om eerst die keuze te maken.

Daarna eventueel, hangt van je product of dienst af, voor veel geld aan veel mensen.

Je moet veel doen, en nog meer laten

Wil je slim ondernemen dan moet je op zoek gaan naar hefbomen. Je stopt er weinig energie en tijd in en er komt veel uit. Ga op zoek naar die dingen. Je kan ook langs alle deuren in Nederland gaan om je product te verkopen. Kost je veel tijd en energie. Niet de meest handige manier.*

Wil je een succesvolle onderneming hebben dan moet je veel weglaten. Veel meer nog dan je denkt. Focus je op die dingen die je veel rendement opleveren. Zodra je dat weet en dat loopt kijk je daarbinnen en ga je weer schrappen.

Het enige wat je nodig hebt voor de weg naar een passief inkomen is slim ondernemen. Dat doe je door alles weg te laten wat slecht werkt. En meer energie te steken in wat wel werkt.

Ik ben geen business coach, ik ben een therapeut voor ondernemers die je helpt om de onrust, ruis en spanning weg te halen zodat je vrij kunt ondernemen. Want zoals gezegd is rust en vrijheid een gevoel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen